fokken met maine coons

Het begint met het kopen van een kitten. En de ervaringen bij de fokker, met de leuke speelse nestgenoten en andere katten. Wanneer het kitten dan opgroeit tot een prachtige kat, komt vaak het idee om ook een nestje te fokken.

Wat is fokken?
In principe is fokken gewoon een poes kittens laten krijgen. Net zoals koken kan bestaan uit het koken van een ei. Iemand die zich ‘kok’ noemt, zal hier echter geen genoegen mee nemen. En ook een fokker hoort geen genoegen te nemen met een poes zomaar kittens van een kater te laten krijgen.

Let wel: één nestje is ook fokken!

Fokdoel
Waarom wil je fokken? Dit is in principe jouw fokdoel. Het vergroten van je eigen kattenpopulatie? Of van de kattenpopulatie in het asiel? Een prachtige Coon die prijzen haalt op shows? Of een gezonde Coon die met gemak 20 jaar oud wordt? Een lieve Coon die het goed kan vinden met kleine kinderen? Een ‘waakcoon’? Een leuke ervaring voor de kinderen, het wonder der geboorte?

Mocht je besluiten te willen gaan fokken, ga dan eerst praten met de fokker van uw kat.  Die kan je vertellen wat er allemaal bij komt kijken, en ook wat de moeilijkheden zijn. Mocht je geen contact met een fokker hebben, dan kan de RMC wellicht een ‘mentor’ voor je vinden.

Ook ondersteunt de Rasclub Maine Coon (beginnende) fokkers met informatie. Bij belangstelling worden er workshops georganiseerd over stambomen, gezondheid, zwangerschap, werpen, moederloze kittens, en andere belangrijke onderwerpen.

 

infobron : http://rasclubmainecoon.org/de-maine-coon/fokken/