Chippen aan huis !

Waarom is Chippen & Registreren belangrijk

Op dit moment wordt van slechts 13% van de katten die in het dierenasiel terechtkomen, de eigenaar gevonden. Bij honden is dat gelukkig 6 maal zoveel. In 2014 kwamen ruim 27.000 katten in het dierenasiel terecht (Bron: Feiten & Cijfers Gezelschapsdierensector 2015, HAS/UU). Veel ‘binnenkatten’ worden niet gechipt, ‘omdat ze toch nooit buiten komen’. In de praktijk blijkt echter dat ook deze katten regelmatig vermist raken. Daarom is het advies: Chip je dier!

Vanaf juli 2004 is het verplicht elke hond, kat of fret die naar het buitenland gaat te identificeren door middel van een chip (of een tatoeage). Via het chipnummer, dat in het dierenpaspoort wordt gezet, is het dier aan het paspoort gelinkt en kan gecontroleerd worden of het betreffende dier inderdaad gevaccineerd is en voldoet aan de invoereisen.

Om malafide hondenhandel beter te kunnen bestrijden heeft het Ministerie van Economische zaken beslist dat alle honden die op of na 1 april 2013  in Nederland  worden geboren binnen 7 weken moeten worden gechipt. Voor honden die vanuit het buitenland  Nederland worden ingevoerd geldt die verplichting al.

Daarnaast verplichten de meeste dierzorgverzekeringen een chip.

Hoe werkt Chippen & Registreren

Via de chip is uw huisdier aan u gelinkt door middel van een chipnummer. Als uw vermiste huisdier gevonden wordt, kan het chipnummer worden uitgelezen door iedere dierenarts of een medewerker van de dierenambulance en dierenasiel, door middel van een chipreader. Het chipnummer dat op de chipreader verschijnt is eenvoudig op te zoeken op internet. Op bijvoorbeeld de site van de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren zijn chipnummers en de daaraan gekoppelde persoonlijke gegevens van de eigenaar geregistreerd. Op deze manier kan de eigenaar eenvoudig achterhaald worden en met zijn of haar huisdier worden herenigd. Het is dus erg belangrijk om uw gegevens up to date te houden. Meer informatie kunt u vinden op de website www.chipjedier.nl

Op www.chipnummer.nl kunt u controleren of het chipnummer van uw huisdier en de bijbehorende registratie nog kloppen.

Wat doen wij ? 

Door middel van een naald wordt een metalen chip onder de huid gebracht, ter hoogte van de linkerschouder. De chip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel. Daarna wordt met de chipreader gecontroleerd of de chip op zijn plaats zit. U wordt gevraagd uw adresgegevens, telefoonnummers en de gegevens van uw huisdier in te vullen op het Chipregistratieformulier. Dit wordt door ons gelijk in orde gemaakt op https://www.backhomeclub.nl/.

Is chippen pijnlijk

De meeste dieren reageren nauwelijks op de naald waarmee de chip onder de huid wordt gebracht. Het komt voor dat een dier erg gespannen is en wel een pijnreactie geeft. Hierbij is het dan weer heel erg goed dat het dier in zijn eigen leefomgeving is.Zodat er al veel stress gespaard blijft .

 

Wat zijn de kosten ? 

Voor 1 poes / hond    20 euro p/st

Voor meerdere dieren gelijk (min 3 ) 17.50 p/st

Ook kan u voor chippen van konijnen en alle andere div dieren (behalve paarden) ons contacteren . 

Naast chippen ook bescherming tegen parasieten!

Heeft u lieverd last van vlooien ? 

Of moet je lieveling ontwormd worden?

Dan hebben wij de goede uitkomst voor u . 

Durft u deze zelf niet toe te dienen . 

Dan doen wij dit graag voor u !

Wij werken met Comfortis Plus 

.Comfortis Plus kauwtabletten tabletten zijn geïndiceerd voor maandelijkse administratie voor de preventie van hartworm ziekte; voor de behandeling, de preventie en de bestrijding van plagen van de vlo en de controle van de vlo anti dermatitis; voor de behandeling en bestrijding van volwassen rondworm, haakwormen en Zweepworm infecties. Voor gebruik bij honden vanaf 8 weken. 

Wij hebben deze beschikbaar voor katten & honden in div gewichten. 

Voor prijzen kan u ons mailen .